Greenaid elektrische graafmachine

De greenaid electrische graafmachine, is ontworpen om aan te tonen dat electriciteit DE toekomst is. Alles wat een gewone alledaagse graafmachine kan, kan deze machine ook. Ook maakt deze machine geen gebruik van hydrauliek olie, wat de prestaties bevorderd. Alle functies hebben hun eigen electromotor. Zo beinvloed de ene functie de andere niet, wat bij een machine met hydromotor wel het geval is. Daarom is deze machine nog secuurder te bedienen. Mede daardoor, is deze machine zeer zuinig met zijn energie, zeer stil en geen uitstoot. Kortom, de toekomst.

 

De greenaid electrische graafmachine beschikt over 2 extra functies, welke door middel van proportionele duimwielcontrollers bediend kunnen worden. Zo kunnen de extra functies uiterst secuur bediend worden.

 

Tevens beschikt deze machine over een Batterij Management Systeem, waardoor u moeiteloos de prestaties van de machine op uw smartphone kunt volgen/uitlezen. Alles over het verbruik, de capaciteit, de resterende aanwezige energie, kunt u volgen. Ook beschikt het BMS over een cel levelings systeem, wat inhoudt dat bij ongelijke celvoltages tussen de cellen, de BMS het voltage gaat gelijktrekken. Dit zorgt voor een langere levensduur en een langer capaciteitsbehoud van de accu.

 

Als technische innoviteit beschikt deze electrische kraan over een gasgevulde cilinder, die de electrische hefcilinders ondersteund. Dit resulteert in een tot 10% lager energieverbruik! En hoewel er al extreem veel energie bespaart wordt tov een motor op brandstof met hydraulische besturing, zorgt ook deze technische innoviteit aan een nog zuiniger gebruik. Deze graafmachine kan eenvoudig op afstand bestuurbaar gemaakt worden.

 

De motorcontrollers zijn precisie controllers, die onafhankelijk van elkaar fungeren. Zo kunnen zelfs de meest precise taken moeiteloos uitgevoerd worden. Anders als bij een hydraulische graafmachine, wordt er geen capaciteit of snelheid door een andere functie ontnomen, omdat elke functie/motor/controller op zichzelf staat.

Het rijwerk bestaat uit 2 rupsen met ieder een reductormotor van 350w gemiddeld vermogen, met piekvermogen tot 1000w.

 

De electrische cilinders duwen tot 12000 Newton met een maximum snelheid tot 60mm/s.

 

De draaikrans wordt aangedreven door een 350w reductormotor.

 

De accu is een microvast lithium ion accu, en heeft een verwachte levenduur van meer dan 10 jaar/5000 cycli, waarvan hij na 10 jaar nog ongeveer 80% capaciteit heeft.  Deze nieuwste generatie accu’s worden momenteel in de heftrucks toegepast. Nominaal voltage is 37v en uitbreidbaar tot 80ah.

Accu

 

De microvast lithium ion accu’s worden wereldwijd toegepast in electrische heftrucks, en hebben hun waarde bewezen. Met een laadcyclus van gemiddeld 5000 keer behoren deze accus tot de top. Ze behouden hun capaciteit bovengemiddeld. De intelligente Batterij Management Systeem zorgt voor een ultieme bewaking bij ontladen, laden en ruststand. Door constant de temperatuur van de accu te monitoren, en bij oververhitting uit te schakelen. Ook zit er een celleveling functie op, wat inhoud dat als er eventueel celvoltage verschillen zijn, de accu deze zelf compenseert. Deze accus zijn via bluetooth met een smartphone te controleren op werking, de ontlaad/laad status, het vermogen, de verbruikte energie en de resterende aanwezige energie.

Deze hall joysticks staan garant voor precise controle over de dc motoren. Met een nauwkeurigheid van een halve graad, zorgt het voor een perfecte controle over de motoren. De joysticks werken met een stuurstroom van 0-5v en hebben een mechanische levenduur van 5.000.000 cyclus.

De rijwerk en zwenk motoren zijn krachtige dc reductormotoren met een overbrenging van 100:1.

De overbrenging geschied door hoogwaardige metalen tandwielen.

De electrische cilinders zijn gemaakt van hoogwaardig RVS en aluminium en kunnen tegen een stootje. Met een maximale kracht van 12000 Newton en een maximale snelheid van 60 mm/s behoren deze cilinders tot de absolute top.

De controllers die via de joysticks de motoren aansturen. Deze multifuctionele motor controllers, zorgen voor een optimale vloeiende bewegingscurve, tussen de joysticks en de motoren, zodat de machine als zeer controleerbaar ervaren wordt.